Kalendari historik, 16 shtator

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 16 shtator.

1490761
Kalendari historik, 16 shtator

 

16 shtator 1890 – Fregata osmane “Ertugrul” u fundos si pasojë e përplasjes me shkëmbinjtë gjatë një stuhie pranë brigjeve të Kushimotos, gjatë kthimit nga vizita në Japoni. Në këtë aksident detar ranë dëshmorë 540 marinarë turq, ndërsa 69 të tjerë arritën të mbijetojnë.

16 shtator 1982 – Milicët falangjistë të krishterë, pro Izraelit bastisën kampet

Sabra dhe Shatila në Bejrut duke masakruar qindra palestinezë, ndër të cilët

edhe fëmijë.

16 shtator 2016 – Në moshën 67-vjeçrae nda nga jeta artisti Tarik Akan, një prej ikonave të kinematografisë turke.Lajme të ngjashme