Kalendari historik, 23 qershor

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 23 qershor.

1441025
Kalendari historik, 23 qershor

 

23 qershor 1565 – Detari i madh turk, Turgut Reis (Dragut), një prej më të shquarve të Perandorisë Osmane, ra dëshmor gjatë rrethimit të Maltës.

23 qershor 1941 – Turqia u trondit nga tragjedia “Refah”. Avullorja e quajtur “Refah”, e cila transportonte personelin që do të merrte në dorëzim nëndetëset dhe avionët luftarakë të porositur në Angli përpara Luftës II Botërore, u silurua nga një nëndetëse e paidentifikuar dhe u fundos në ujërat e Qipros. Në këtë tragjedi humbën jetën 168 persona dhe vetëm 32 shpëtuan.

23 qershor 2016 – Në Mbretërinë e Bashkuar u mbajt referendumi i Brexit-it dhe 52% e zgjedhësve votuan në favor të largimit të vendit nga Bashkimi Evropian.Lajme të ngjashme