Kalendari historik, 1 qershor

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme,1 qershor.

1426758
Kalendari historik, 1 qershor

 

1 qershor 1967 – Grupi muzikor britanik, “The Beatles”, hodhi në treg albumin e titulluar “Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band”, i konsideruar si më i miri i të gjitha kohërave.

1 qershor 1990 – Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, George H.W.Bush dhe lideri i Bashkimit të Republikave Socialiste Sovjetike, Mihail Gorbaçov, nënshkruan traktatin kundër prodhimit të armëve kimike.

1 qershor 2008 – Stilisti francez, Yves Saint Laurent, një prej emrave më të famshëm të botës së modës, vdiq në moshën 72-vjeçare.Lajme të ngjashme