Kalendari historik, 21 maj

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 21 maj.

1420927
Kalendari historik, 21 maj

 

21 maj 1864 – Perandoria Ruse nisi implementimin e politikave të internimit mbi popujt e Kaukazit dhe rreth 1 milion kirkasianë (çerkezë) u detyruan të mërgojnë në territoret e Perandorisë Osmane, ku u pritën me bujari.

21 maj 1904 – Në kryeqytetin Paris të Francës u themelua Federata Ndërkombëtare e Shoqatave të Futbollit (FIFA).

21 maj 1927 – Charles Lindbergh, aviator dhe oficer rezervist në ushtrinë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, fluturoi nga Nju-Jorku në Paris me avionin e tij të quajtur “Spirit of St. Louis” duke u bërë piloti i parë që kalonte oqeanin Atlantik.Lajme të ngjashme