Kalendari historik, 20 maj

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 20 maj.

1420578
Kalendari historik, 20 maj

 

20 maj 1506 – Eksploruesi italian, Kristofor Kolombi, nismëtar i kolonizimit të Hemisferës Perëndimore pa e ditur se kishte zbuluar një Botë të Re, vdiq në Spanjë në moshën 55-vjeçare.

20 maj 1932 – Pilotja amerikane, Amerila Earhart, u bë gruaja e parë pilote që kaloi oqeanin Atlantik vetëm dhe pa asnjë ndalesë nëpërmjet fluturimit Njufaundlend-Irlandë. Kurse në janar të vitit 1935 Earhart u bë njeriu i parë që realizoi vetëm linjën ajrore Havai-Kaliforni, një fluturim më i gjatë sesa ai transatlantik.Lajme të ngjashme