Kalendari historik, 31 mars

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 31 mars.

1388612
Kalendari historik, 31 mars

31 mars 1727 – Matematikani, astronomi dhe fizikani britanik, Isaac Newton, një prej emrave më të rëndësishëm të historisë së shkencës, ku ka lënë gjurmë të thella me veprën e tij të titulluar “Parimet Matematikore të Filozofisë Natyrore”, vdiq në Londër në moshën 84-vjeçare.31 mars 1889 – U çel kulla me famë botërore “Eiffel”, e projektuar për 100-vjetorin e Revolucionit Francez.Lajme të ngjashme