Kalendari historik, 29 mars

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 29 mars.

1387014
Kalendari historik, 29 mars

29 mars 1962 – Kundërshtarët e Fidel Kastros, të kapur nga forcat e regjimit teksa merrnin pjesë në “Zbarkimin e Gjirit të Derrave” nën udhëheqjen e Shteteve të Bashkuara të Amerikës kundër regjimit të Kastros në Kubë.29 mars 1979 – Idi Amin, diktator i Ugandës, u arratis nga vendi ende pa mbërritur në kryeqytetin Kampala milicët e Ushtrisë Kombëtare Çlirimtare të Ugandës, të cilët kishin nisur një përpjekje të armatosur kundër tij. Të paktën 100.000, sipas disa burimeve deri në 500.000 njerëz, janë masakruar nga regjimi gjatë periudhës diktatoriale të udhëhequr nga Amin në Ugandë.29 mars 2004 – Organizata e Traktatit të Atlantikut të Veriut (NATO) realizoi zgjerimin e saj më të madh historik duke pranuar anëtarësimin e Bullgarisë, Rumanisë, Sllovakisë, Sllovenisë, Estonisë, Lituanisë dhe Letonisë.Lajme të ngjashme