Kalendari historik, 13 qershor

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 13 qershor.

1216637
Kalendari historik, 13 qershor

Çfarë ka ndodhur më 13 qershor?

13 qershor 1550... U hodh themeli i xhamisë Sulejmanije, vepër e Arkitektit Sinan (Mimar Sinan).

13 qershor 1891... Çeli dyert Muzeu Arkeologjik i Stambollit. Me mbi një milionë vepra të kulturave të ndryshme muzeun renditet ndër më të mëdhenjtë në botë.

13 qershor 1928... U nënshkrua marrëveshja ndërmjet Republikës së Turqisë dhe kreditorëve të Borxheve Publike (borxhet osmane).

13 qershor 1983... Sonda hapësinore “Pioneer 10” është objekti i parë i prodhuar nga njeriu, që ka dalë jashtë sistemit diellor.

13 qershor 1987... Vdiq shkrimtari, përkthyesi dhe mendimtari turk Hysejin Xhemil Meriç (Hüseyin Cemil Meriç).Lajme të ngjashme