Kalendari historik, 7 prill

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 7 prill.

1178011
Kalendari historik, 7 prill

Çfarë ka ndodhur më 7 prill?

7 prill 1789 – Ndërroi jetë Sulltan Abdulhamiti I. Drejtimin e Perandorisë Osmane e mori Selimi III.

7 prill 1827 – U hodh në treg për herë të parë shkrepësja, një zbulim i kimistit britanik, John Walker.

7 prill 1939 – Bota ishte në pragun e Luftës II Botërore.... Italia pushtoi Shqipërinë.

7 prill 1948Organizata Botërore e Shëndetësisë u themelua si një agjenci e Kombeve të Bashkuara.

7 prill 1969Ditëlindja simbolike e internetit, i cili sot feston 50-vjetorin.

7 prill 1978 – Presidenti 39. i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Jimmy Carter, nënshkroi urdhrin ekzekutiv për ndalimin e aktiviteteve në lidhje me zhvillimin e bombës me neutron.Lajme të ngjashme