Kalendari historik, 27 mars

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 27 mars.

1170961
Kalendari historik, 27 mars

Çfarë ka ndodhur më 27 mars?

  • 27 mars 1977... Ndodhi fatkeqësia e Tenerifes, që cilësohet si aksidenti më i madh ajror në historinë e aviacionit. 575 persona mbetën të vdekur dhe 70 të tjerë të plagosur si pasojë e përplasjes së dy avionëve pasagjerësh, të cilët ishin duke bërë uljen.
  • 27 mars 1941... Në Jugosllavi, gjenerali Dushan Simoviç, mori kontrollin e udhëheqjes së vendit me një grushtshteti jo të përgjakshëm. Qeveria e re mori vendim për daljen nga Blloku i Shteteve të Boshtit, që ishte krijuar në Luftën e II Botërore kundër bllokut të Shteteve Aleate.  
  • 27 mars 1945... Vdiq Halit Ziya Usakligil (Uşaklıgil), një prej shkrimtarëve më të rëndësishëm të periudhës së Servet-i Funun dhe Republikës.
  • 27 mars 1961... U shpall Dita Botërore e Teatrit


Lajme të ngjashme