Kalendari historik, 23 mars

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 23 mars.

1168869
Kalendari historik, 23 mars

Çfarë ka ndodhur më 23 mars?

23 mars 625 – Në Arabinë Saudite filloi Lufta e Uhudit që u zhvillua mes myslimanëve të Medinës dhe kurejshve të Mekës.

23 mars 1781 – Zbulohet Urani, që është planeti i 9-të i sistemit tonë diellor.

Ndërsa në po të njëjtën ditë të vitit 1848,Hungaria shpalli pavarësinë nga Austria.

23 mars 1855 – Hynë në shërbim Xhamia e Pallatit DollmabahçeStamboll.

23 mars 1921 – Filloi Beteja e 2-të e Inonusë, që ishte njëra prej betejave më kritike e Luftës Çlirimtare të Turqisë.

23 mars 1933 – Kuvendi Kombëtar i Gjermanisë, “Reichstag”, me dekretet e lëshuara e autorizoi Adolf Hitlerin për të udhëhequr vendit.

23 mars 1956 – Pakistani bëhet Republika e parë Islame.

Ndërkaq në ditën e njëjtë të vitit 2001 mori fund misioni i stacionit sovjetik hapësinor “Mir”.  

23 mars 2004 – Si rezultat i studimeve të bëra në kuadër të projektit “Gjeografia e Dëshmorëve”, i cili u zhvillua në Parkun Kombëtar në gadishullin historik të Galipolit, u zbulua një varrezë e vërtetë e dëshmorëve, ku ishin të varrosur 2 mijë ushtarë. Lajme të ngjashme