Kirgizia do të blejë dronët e armatosur, "Bayraktar TB2" nga Turqia

Kreu i Komitetit Shtetëror të Sigurisë Kombëtare të Kirgizisë, gjenerali Kamchibek Tasiyev, deklaroi se ata porositën mjetin ajrore pa pilot të armatosur (SIHA) "Bayraktar TB2" nga Turqia.

1723415
Kirgizia do të blejë dronët e armatosur, "Bayraktar TB2" nga Turqia

Kreu i Komitetit Shtetëror të Sigurisë Kombëtare të Kirgizisë, gjenerali Kamchibek Tasiyev, deklaroi se ata porositën mjetin ajrore pa pilot të armatosur (SIHA) "Bayraktar TB2" nga Turqia.

Me pjesëmarrjen e presidentit të Kirgizisë, Sadir Caparo, u zhvillua ceremonia e dorëzimit të automjeteve ushtarake, të cilat bëhet e ditur se janë blerë për herë të parë për Shërbimet e Njësisë Kufitare të Komitetit Shtetëror të Sigurisë Kombëtare të Kirgizisë.

Në deklaratën e bërë për gazetarët pas ceremonisë, Tasiyev tha se ata kanë porositur dronët e armatosur "Bayraktar TB2" nga Turqia dhe se do t'u dorëzohen atyre në një të ardhme të afërt.

Duke vënë në dukje se SIHA-t zotërohen nga një numër i kufizuar vendesh, Tasiyev tha: "Një prej tyre është edhe vendi ynë. Personeli që do të përdorë SIHA-t është trajnuar në Turqi. Dronët e armatosur do të vijnë së shpejti në vendin tonë."Lajme të ngjashme