NASA vlerëson me çmim një kompani turke të nanoteknologjisë

"Produktet e kompanisë turke do të përdoren nga NASA në studimet hapësinore", thotë administratori i firmës turke “Nanosilver”, Tanra Gürçay.

1638502
NASA vlerëson me çmim një kompani turke të nanoteknologjisë

Agjencia amerikane e hapësirës, NASA ka vlerësuar me çmim kompaninë turke nano-teknologjike “Nanosilver”, e cila kryen aktivitete kërkimore dhe zhvillimore në Teknoparkun e Stambollit të Turqisë me një projekt argjendi të nanosizuar.

E themeluar nga sipërmarrësit e rinj Rona Gürçay dhe Tanra Gürçay, “Nanosilver” siguron lëndë të parë duke prodhuar metale fisnike prej disa nanometrash, thuhet në një deklaratë nga Teknoparku të martën.

Më parë kompania mori dy çmime të tjera nga Konferenca Ndërkombëtare për Nanoteknologjinë dhe Kongresi i 6-të Botëror për Teknologjitë e Reja në SHBA.

Kompania aktualisht po bashkëpunon me NASA-n për dy projekte me bazë argjendi.

“Teknologjia e nano-argjendit përdoret në kërkimet hapësinore. Në kërkimet jashtëtokësore, asnjë mikroorganizëm nuk transportohet nga bota në hapësirë në mënyrë që të mos ketë rezultate mashtruese”, sqaron administratori i firmës turke, Tanra Gürçay.

“Për këtë arsye, sipërfaqet e mjeteve kozmike janë të mbuluara me argjend nano. Teknika nano-argjend që ne kemi zhvilluar në kuadër të projektit që i paraqitëm NASA-s dhe fituam vendin e parë do të përdoret në studimet hapësinore të NASA-s, projektimet e veshjeve sipërfaqësore dhe projektet e trajtimit të ujit", tha ai. (Anadolu Agency - AA)Lajme të ngjashme