Testohet me sukses motori kombëtar i raketave hibride për Programin Kombëtar të Hapësirës

Motori kombëtar dhe origjinal i raketave hibride që do të përdoret në anijen kozmike pa pilot, e cila synon të dërgohet në Hënë në vitin 2023 nën Programin Kombëtar të Hapësirës, ​​ka kaluar me sukses testin e tij të parë.

1618931
Testohet me sukses motori kombëtar i raketave hibride për Programin Kombëtar të Hapësirës

Motori kombëtar dhe origjinal i raketave hibride që do të përdoret në anijen kozmike pa pilot, e cila synon të dërgohet në Hënë në vitin 2023 nën Programin Kombëtar të Hapësirës, ​​ka kaluar me sukses testin e tij të parë.

Ministri i Industrisë dhe Teknologjisë Mustafa Varank njoftoi se motori kombëtar dhe origjinal i raketave hibride, i cili mund të përdoret në anijen kozmike pa pilot që synohet të dërgohet në Hënë, ka kaluar me sukses provën e ndezjes.

Mustafa Varank inspektoi dje Objektin e Ndezjes së Motorëve me Raketa të kompanisë së Teknologjive Hapësinore “Delta V” në Şile të Stambollit, e cila është një degë e Departamentit të Presidencës të Industrisë së Mbrojtjes.

Me komandën e ministrit Varank, u krye prova e ndezjes vertikale e sistemit të shtytjes së Raketës së Sondës Hibride (SORS), e zhvilluar për herë të parë nga kompania “Delta V”, e cila do të kalojë kufirin e hapësirës. Ndezja e dytë ishte për motorin hibrid të raketës, e cila është planifikuar të përdoret në misionin "Uljes së Fortë në Hënë" në kuadër të Programit Kombëtar Hapësinor në vitin 2023. Testet arritën sukses të plotë. Të dy motorët punuan normalisht për kohën e planifikuar.

Do të ketë një "demonstrim fluturimi" me provat e nisjes në muajt e ardhshëm.

Raketa e Sondës Hibride, ​​një nga sistemet më të mëdha të raketave të Turqisë, gjithashtu ka motorin më të përparuar të raketave hibride në botë si një teknologji që përmban karburant oksidues të lëngët dhe të ngurtë dhe është një teknologji inovative.

 


Lajme të ngjashme