Turqia planifikon dërgimin e satelitëve të rinj në hapësirë

Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës Adil Karaismailoglu tha se sateliti “Turksat 5A” do të arrijë në 31 gradë në lindje në orbitë në javën e parë të majit.

1616483
Turqia planifikon dërgimin e satelitëve të rinj në hapësirë

Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës Adil Karaismailoglu tha se sateliti “Turksat 5A” do të arrijë në 31 gradë në lindje në orbitë në javën e parë të majit.

Karaismailoglu diskutoi zhvillimet e fundit në lidhje me udhëtimet satelitore dhe hapësinore të Turqisë dhe satelitët “Turksat 5A, 5B dhe 6A” në një konferencë shtypi të mbajtur në Kampusin Golbasi të Shoqërisë Aksionare “Turksat” në kryeqytetin Ankara.

Ministri Karaismailoglu bëri të ditur se “Turqia do të lëshojë satelitin e saj vendor të komunikimit Turksat 5B në hapësirë në tremujorin e katërt të këtij viti."

Adil Karaismailoglu deklaroi se ata planifikojnë të dërgojnë satelitin “Turksat 6A” në hapësirë në vitin 2022.

 


Lajme të ngjashme