Ushtria turke modernizon automjetet e blinduara

Forcat e Armatosura të Turqisë janë duke modernizuar automjetet e blinduara me sisteme të reja armësh dhe pajisje për misione të teknologjisë së lartë.

1509104
Ushtria turke modernizon automjetet e blinduara

Forcat e Armatosura të Turqisë janë duke modernizuar automjetet e blinduara me sisteme të reja armësh dhe pajisje për misione të teknologjisë së lartë, transmeton Anadolu Agency (AA).

Prototipi i projektit modernizues, i cili është ndërmarrë nga Presidenca e Industrisë së Mbrojtjes, një institucion civil për forcimin e industrisë së sigurisë kombëtare të Turqisë dhe për menaxhimin e sistemit dhe furnizimit të teknologjisë ushtarake, ka përfunduar.

"Projekti 900 milionë lira (113.1 milionë dollarë) filloi në fund të vitit 2019 me bashkëpunimin e ndërmarrjeve turke të mbrojtjes ASELSAN dhe FNNS", tha Ismail Demir, kreu i presidencës.

Ai tha se në fazën e parë do të modernizohen deri në 133 automjete dhe se ato do të pajisen me armë të telekomanduara Nefer, paralajmërim lazer, mbikëqyrje me distancë të afërt, vizionin e drejtuesit, drejtimin dhe sistemet e navigimit.

"Automjetet e blinduara do të kenë klimë, ngrohje, zhdukje të tmerrshme dhe sisteme të amortizimit të shpërthimeve, duke forcuar kështu forca të blinduara dhe mbrojtjen e tyre ndaj minave", tha Demir. (AA)

 


Lajme të ngjashme