Përfundojnë testimet e satelitit vendor dhe kombëtar të komunikacionit

Përfundojnë me sukses testet e sistemit të satelitit të komunikacionit, që është prodhuar me asociacionin e Kompanisë Turke të Industrisë Ajrore dhe Hapësinore (TUSAS) dhe është integruar në ANKA-S.

Përfundojnë testimet e satelitit vendor dhe kombëtar të komunikacionit

Përfundojnë me sukses testet e sistemit të satelitit të komunikacionit, që është prodhuar me asociacionin e Kompanisë Turke të Industrisë Ajrore dhe Hapësinore (TUSAS) dhe është integruar në ANKA-S.

Sipas deklaratës së bërë nga TUSAS, kanë përfunduar me sukses të gjitha testet e kualifikimit dhe funksionit të satelitit të komunikacionit të prodhuar me kompaninë partnere CTECH.

Me sistemin e integruar në ANKA-S u realizuan testet e fluturimit.

Me integrimin në fjalë përfundoi edhe një proces tjetër i vendosjes dhe kombëtarizimit të një nënsistemi mbi ANKA-n.

Sistemi i satelitit të komunikacionit, synohet të përdoret edhe në mjetin e fluturimit pa pilot AKSUNGUR, të prodhuar në 17 muaj me mundësitë e veta nga TUSAS.  Lajme të ngjashme