Industria turke e mbrojtjes - ADVENT preciz në shënjestër që në testimin e parë

Realizohet goditja e parë e Sistemit të Administrimit Luftarak “ADVENT”, që është prodhuar me mundësi plotësisht vendore nga ana e Komandës së Forcave Detare dhe Kompania e Industrisë Elektronike Ajrore (HAVELSAN).

Industria turke e mbrojtjes - ADVENT preciz në shënjestër që në testimin e parë

Realizohet goditja e parë e Sistemit të Administrimit Luftarak “ADVENT”, që është prodhuar me mundësi plotësisht vendore nga ana e Komandës së Forcave Detare dhe Kompania e Industrisë Elektronike Ajrore (HAVELSAN).

Inxhinierët turq me mundësi vendore dhe kombëtare kanë zhvilluar sistemin e ri ADVENT, me anë të të cilit sigurohet aftësia e operacioneve të përbashkëta për të gjitha anijet e forcave detare.

Në deklaratën e publikuar në median sociale Twitter nga ana e Ministrisë së Mbrojtjes Kombëtare bëhet e dituar se testimi ishte i suksesshëm.

 


Lajme të ngjashme