Turku që do të ndryshojë botë; i injekton kancerin miut

Prof. as. Omer Yilmaz nga Instituti i Teknologjisë i Masaçusetsit ka nisur një studim të ri për kurimin e kancerit duke injektuar për herë të parë tek minjtë kancerin e zorrëve të njeriut...

Turku që do të ndryshojë botë; i injekton kancerin miut

Siç bën të ditur gazeta “Vatan”, Prof. as. Omer Yilmaz nga Instituti i Teknologjisë i Masaçusetsit (MIT), një ndër universitetet teknike më të famshme të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ka nisur një studim të ri për kurimin e kancerit duke injektuar për herë të parë tek minjtë kancerin e zorrëve të njeriut.

I vlerësuar si një ndër “37 shkencëtarët që do të ndryshojnë botën”, Yilmaz ka realizuar më herët edhe një studim mjaft të bujshëm në botën e mjekësisë duke zbuluar raportin e qelizave burimore ndërmjet kancerit të zorrëve dhe dietës ushqimore.Lajme të ngjashme