Gjermanët do të "ndërtojnë" diell të quajtur Stellarator

Shkencëtarët gjermanë, kanë shënuar sukses në një projekt të rëndësishëm shkencor për energjinë.

Gjermanët do të "ndërtojnë" diell të quajtur Stellarator

Shkencëtarët në Gjermani duke parë diellin si një potencial energjie të pashtershme dhe për të ndërtuar një proces të ngjashëm me atë të diellit, bëjnë të ditur se kanë lënë pas një fazë të rëndësishme për fuzionin bërthamor që parashikon të kombinojë atomet.

Hulumtuesit gjermanë me projektin të cilin e kanë quajtur “Stellarator” dhe ka një vlerë prej 1 miliardë eurosh që zgjat prej 9 vitesh, brenda një kohe të shkurtër kanë arritur të prodhojnë plazma të tej nxehura prej heliumi.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme