Turbinat e erës në Turqi të preferuarat e Evropës

Turbina eolike e parë vendase që është instaluar për sigurimin e energjisë elektrike në çatinë e Pallatit të Drejtësisë (Adalet Sarayı) në Stamboll, është thirrur për tu ekspozuar në konferencën e teknologjisë që do të zhvillohet në Paris.

Turbinat e erës në Turqi të preferuarat e Evropës

Në këtë konferencë do të promovohet projekti turk i energjisë prej erës. Në konferencën ku marrin pjesë kompani me famë mbarë botërore si Airbus dhe IBM do të përfshihen vetëm 28 projekte.

Turbinat elotike spikatin për sigurimin e kursimit të gjerë të energjisë.

Turbina e parë vendase e erës, që është ndërtuar nën kujdesin e Këshillit të Kërkimeve Shkencore dhe Teknologjike të Turqisë (TUBITAK) me një buxhet prej 15 milionë dollarësh, kaloi me sukses testet në muajin qershor të këtij viti.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme