Sistemi i kamerave vendore për satelitin Gokturk-1

Turqia zhvillon kamera vendore për satelitin vëzhgues Gokturk-1.

Sistemi i kamerave vendore për satelitin Gokturk-1

Me qëllim të uljes së vartësisë nga jashtë Turqia do të zhvilloj kamera të sofistikuara për satelitin e saj Gokturk-1.

Turqia me qëllim të ndërtimit të satelitëve për regjistrime pamore që do të ofrojnë superioritet ekonomik dhe ushtarak në nivel global, ka filluar me punime në këtë drejtim.

Sipas kësaj Ministria e Transportit, Detarisë dhe Komunikimit e Turqisë është vënë në veprim për të zhvilluar kamerën vendore.

Turqia në këtë mënyrë synon të ulë vartësinë e saj nga jashtë në teknologjinë e vëzhgimit.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme