Gates dhe Bezos sipërmarrësit më të pasur në botë

Krijuesi i Microsoftit Bill Gates fitoi çmimin në cilësinë e sipërmarrësit më të pasur në fushën e teknologjisë në botë.

Gates dhe Bezos sipërmarrësit më të pasur në botë

Krijuesi i Microsoftit Bill Gates fitoi çmimin në cilësinë e sipërmarrësit më të pasur në fushën e teknologjisë në botë sipas revistës “Forbes", ndërsa pasuria e themeluesit të Amazon, Jeff Bezos ka pësuar një rritje të dukshme.


Studimi i “Forbes" bëri të ditur fillimisht se 51 prej 100 personave më të pasur në sektorin e teknologjisë ishin amerikane dhe 33 të tjerë ishin nga Azia dhe tetë në Evropë.


Pasuria e 100 personave të renditur në listë kapin shifrën e 842,9 miliardë dollarë, sipas revistës.

Pragu për t'u futur në listë ishte dy miliardë dollarë.

Bill Gates i cili prej një kohë shumë të gjatë zotërues i një prej pasurive më të mëdha në rang botëror është numri një me 79,6 miliardë dollarë, i ndjekur nga themeluesi i Orakullit Larry Ellison me 50 miliardë dollarë.Lajme të ngjashme