Komanda e fuqisë SNMCMG-2 i kalon për 1 vit Turqisë

Komanda e Grupit të Përhershëm të NATO-s për Mbrojtjen Kundër Minave-2, nga Spanja i kaloi Turqisë.

321113
Komanda e fuqisë SNMCMG-2 i kalon për 1 vit Turqisë

Komandanti i këtij grupi, me një detyrë njëvjeçare, do të jetë Koloneli i Komandës Detare, Ramazan Kesgin.

Ndërsa Fregata turke TCG Barbaros, do të marrën detyrën e anijes së kontrollit të komandës.

Ceremonia e dorzim-marrjes së detyrës do të zhvillohet në 2 korrik në Bazën Detare në Erdek të rrethit Balıkesir.

Në këtë ceremoni do të marrin pjesë edhe anijet e pastrimit të anijeve të Forcave Detare të Spanjës, SPS Tajo dhe TCG Enez të Forcave Detare Turke.

Grupi i Përhershëm i NATO-s për Mbrojtjen Kundër Minave-2,vazhdon detyrën që nga viti 1999 e deri më sot.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme