Një kompani turke zhvilloi fibra të qëndrueshëm deri në 1000°C

Kompania turke “Norm Teknology” është prodhuese e materialeve për mbrojtje për Forcat e Armatosura të Turqisë

Një kompani turke zhvilloi fibra të qëndrueshëm deri në 1000°C

Kompania turke “Norm Teknology”, e cila është njëra prej dy kompanive botërore që prodhojnë sisteme mbrojtëse kundër sulmeve kimike, biologjike, radiologjike dhe nukleare dhe që prodhon për Forcat e Armatosura të Turqisë, ka zhvilluar një lloj pëlhure të prodhuar prej një rrëshire të veçantë nga karboni aktiv.

Kjo pëlhurë është e qëndrueshme deri në 1 mijë gradë celsius, ndërkaq mësohet se kompanitë e shquara botërore kanë filluar bisedimet me kompaninë “Norm Teknology” në lidhje me këtë zbulim.

Zyrtarët e kompanisë turke bëjnë të ditur se dëshirojnë që prodhimin e këtij materiale ta bëjnë me burime vendore ndërsa për të parandaluar përhapjen e kësaj formule kompania ka bërë aplikimin për marrjen e patentit. 1000°C


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme