Treni super i shpejtë japonez thyen rekordin

Maglevi japonez, treni më i shpejtë i pasagjerëve në botë arriti shpejtësinë e 603 km/h

Treni super i shpejtë japonez thyen rekordin

Maglevi japonez, treni më i shpejtë i pasagjerëve në botë, thyen rekordin e tij.

Operatori në selinë e hekurudhave japoneze tha se treni gjatë testimit arriti shpejtësi prej 603 kilometra në orë, ku me këtë rast ka thyer rekordin e mëparshëm të tij prej 581 kilometra në orë në vitin 2003.

Treni Maglev ka marr emrin sipas fjalës të ngritjes magnetike dhe kjo është një lloj i veçantë i emërtimit të trenit të njohur për shkak se praktikisht lundron mbi binarët prandaj nuk ka forcë fërkimi midis hekurudhës dhe trenit.

Treni i shpejtë japonez, zakonisht është ndër më të avancuarit në botë dhe në ditë regjistron qindra udhëtime me vonesë minimale.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme