Përgjysmohet numri i kafshëve të egra

Sipas indeksit Living Planet, numri i kafshëve të egra, gjatë 40 viteve të fundit është ulur dyfish.

Përgjysmohet numri i kafshëve të egra

Sipas indeksit Living Planet, numri i kafshëve të egra, gjatë 40 viteve të fundit, është ulur dyfish.

Indeksi, mes tjerash, tregon se speciet e kafshëve po zhduken më shpejt se sa është pritur.

Sipas indeksit, kur është fjala tek disa lloje gjitarësh, amfibësh, zvarranikësh, zogjsh dhe peshqish është regjistruar zhdukje me 52 për qind, ndërsa tek speciet që jetojnë në ujëra të ëmbla është regjistruar zhdukja deri në 76 për qind.

Po ashtu, Indexi Daily Planet ka njoftuar se në një zonë të sigurt në Gana, numri u luanëve gjatë 40 viteve të fundit është ulur me 90 për qind. Përveç kësaj në fillim të shekullit XX, numri i tigrave në Nepal ishte rreth 100 mijë, ndërsa tani kjo shifër është vetëm tre mijë.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme