Shijet e Pallatit Osman – 07 / Jahni pule

Shefi Ekzekutiv dhe Studiuesi i Kulturës së Gatimit, i nderuari Yunus Emre Akkorun, përgatit sot për ne “Jahni me copa pule ”, ashtu siç gatuhej në kuzhinat e pallateve osmane.

1361963
Shijet e Pallatit Osman – 07 / Jahni pule

Në pjesën e sotme të programit ku ndajmë me ju receta të mrekullueshme nga pallati osman do të përgatisim qebapin me pulë me kockat e pastruara duke u thyer. Këtë gatim do ta bëjmë si jahnia e pulës që gatuhej në shekullin e 19-të dhe që në periudhën osmane ishte një lloj gatimi testues për ata që dëshironin të hapnin dyqan kuzhinierësh.               

Harxhet që na nevojiten për këtë gatim:

1 pulë të tërë

3 qepë

3 lugë gjalpë

4-5 speca djegës

Kripë

Piper i zi

Qimnon

Përpara se Shefi Ekzekutiv dhe Studiuesi i Kulturës së Gatimit, i nderuari Yunus Emre Akkorun të na e shpjegojë në video këtë gatim, dëshirojmë t’iu nxjerrim në një udhëtim në Goynuk.



Lajme të ngjashme