Operacioni “Burimi i Paqes”

Qëllimi ynë është paqja
objektivi është terrorizmi

Sot fillon muaji i shenjtë i Ramazanit

Agjërimi, ashtu siç shprehet edhe në Kur’an është një ibadet (lutje), është një mburojë që e ruan njeriun nga veset e këqija dhe mëkatet.

Sot fillon muaji i shenjtë i Ramazanit

Gjatë muajit të Ramazanit njerëzit tregojnë kujdes dhe i kushtojnë rëndësi edhe ndihmës ndaj të tjerëve, sidomos të varfërve. E parë në këtë aspekt Ramazani përmban në vetvete edhe një aspekt social. Zeqatën myslimanët e japin pikërisht në këtë muaj. Të ftosh disa vetë në sofrën e iftarit i forcon akoma edhe më shumë ndjenjat e miqësisë dhe solidaritetit. Nëpër qytete qeverisjet vendore ngrejnë çadra iftari dhe për një muaj me radhë shpërndajë ushqim iftari për të skamurit. Qëllimi është që gjatë muajit të Ramazanit të gjithë të jenë të qetë shpirtërisht dhe të lumtur.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme