Turizmi në Turqi – Siti Neolitik i Çatalhojukut (Çatalhoyuk)

Turizmi në Turqi – Siti Neolitik i Çatalhojukut (Çatalhoyuk)

Çatalhojuku, pozicionuar në Anadollin Qendror, 11 km nga nënprefektura Çumra e rrethit Konia, konsiderohet të jetë një nga vendbanimet e para të njerëzimit dhe mendohet të ketë pasur rreth 8.000 banorë.