Turizmi në Turqi – Pergami

Turizmi në Turqi – Pergami

Zonat perëndimore të Turqisë, sidomos ato në brigjet e Egjeut, janë mjaft të pasura në aspektin arkeologjik. Një prej zonave arkeologjike në fjalë është edhe Siti Kulturor Shumështresësh i Pergamit. Rreth 100 km larg Izmirit, ky sit bart vendbanime të vazhdueshme të shumë kulturave në periudha të ndryshme të historisë dhe një panoramë urbanistike antike të zgjedhur, e cila demonstron faza të rëndësishme të zhvillimit human.