Turizmi në Turqi – Parku Arkeologjik i Anit

Turizmi në Turqi – Parku Arkeologjik i Anit

Qyteti antik i Anit ka qenë një pikëtakim dhe udhëkryq i historisë për kulturat gjeorgjiane, armene, bizantine, selxhuke dhe osmane. Vizitorët që kalojnë përmes mureve të Anit, përshëndeten nga një pamje panoramike e rrënojave që shtrihen në 3 shekuj dhe 5 perandori. #Ani është përfshirë në Listën e Trashëgimisë Botërore të #UNESCO-s në vitin 2016.