Turizmi në Turqi – Ksanthi dhe Letoni (Xanthos-Letoon)

Turizmi në Turqi – Ksanthi dhe Letoni (Xanthos-Letoon)

Ksanthi dhe Letoni (Xanthos-Letoon) janë dy qytete antike, historia e të cilëve shkon deri në thellësitë e viteve 3.000 para erës sonë. Ata ndodhen respektivisht në kufijtë administrativë të rretheve Antalia dhe Mugla, në zonën mesdhetare të Turqisë. Që të dy janë të përfshirë në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.