Turizmi në Turqi – Kalaja e Dijarbakërit dhe Kopshtet e Hevselit

Turizmi në Turqi – Kalaja e Dijarbakërit dhe Kopshtet e Hevselit

Pozita gjeografike e Dijarbakërit (Diyarbakir) ka bërë që shumë qytetërime të kalojnë nga kjo zonë përgjatë historisë. Gjurmët e të gjitha këtyre civilizimeve vërehen lehtësisht edhe sot e kësaj dite në rrugët, rrugicat, xhamitë, kishat dhe urat e tij.