Turizmi në Turqi – Afrodisia

Turizmi në Turqi – Afrodisia

Qyteti Antik i Afrodisias e ka marrë emrin nga perëndesha e dashurisë dhe bukurisë, Afërdita. Ai është marrë nën mbrojtje që në shekullin I nga Perandori romak, August I, me fjalët: “Unë kam zgjedhur këtë qytet në të gjithë Azinë.” Afrodisia, vendbanim i lashtë që ka mbërritur mjaft mirë deri në të sotmen, është një prej hapësirave arkeologjike më të rëndësishme në Turqi.