A e dini se ura e parë me çarshi në botë është Ura Irgandi në Bursa?

A e dini se ura e parë me çarshi në botë është Ura Irgandi në Bursa?

Ura e parë me dyqane në botë është Ura Irgandi në qytetin Bursa të Turqisë. Ajo është ndërtuar me gurë në vitin 1442 nga hoxhë Muslihiddin-i, i cili ka qenë djali i Aliut nga Irgandi. Tre prej urave të ngjashme me të, që në botë janë gjithsej 4, ndodhen në Firence, Venedik dhe në qytetin Loveç të Bullgarisë.