Tarrantizëm?

Tarrantizëm?

Pas sulmit terrorist të racistit të bardhë australian, Brenton Tarrant në Zelandën e Re, ku u vranë 50 myslimanë, ka ardhur përsëri në rend të ditës diskutimi se si duhet përkufizuar racizmi dhe e djathta ekstremiste, që si metodë përdorin terrorizmin. Emërtimet më të përhapura aktualisht janë këto: “terrorizëm islamofobik”, “islamofobi/armiqësi ndaj islamit”, “antiislamizëm”.