Operacioni “Mburoja e Pranverës”

Operacioni “Mburoja e Pranverës”

Zhvillimet e jetuara javëve të fundit në Idlib janë tregues se konflikti në Siri ka hyrë në një fazë të re. Rezistenca e fortë e Turqisë ndaj tentativës së elementëve ajror dhe tokësorë të regjimit të Esadit të mbështetur nga Rusia për të vënë në dorë autostradat strategjike M4 dhe M5, bëri që Idlibi të vendoset në rendin e ditës botëror. Së fundmi martirizimi i 33 ushtarëve turq nga forcat e regjimit të Esadit më 27 shkurt thelloi edhe më shumë krizën e Idlibit.