Detyrimi i regjimit dhe aleatëve të tij për paqe në Idlib

Detyrimi i regjimit dhe aleatëve të tij për paqe në Idlib

Forcat e regjimit të Esadit me mbështetjen e shtuar të Rusisë dhe Iranit po vazhdojnë me sulme ndaj Idlibit edhe përkundër procesit të Astanës.  Regjimi, i cili po avancojnë për të marrë nën kontroll autostradën strategjike M4-M5, vuri nën kontroll rajonet nga Serakib e deri në qytetin Al-Eys, ndërsa 1 milion e gjysmë njerëz u detyruan të shpërngulen nga rajoni në fjalë gjatë vitit të kaluar.