Çfarë ka ndodhur më datë 3 janar?

Çfarë ka ndodhur më datë 3 janar?

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 3 janar.