Çfarë ka ndodhur më datë 2 shkurt?

Çfarë ka ndodhur më datë 2 shkurt?

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 2 shkurt.