Çfarë ka ndodhur më 9 tetor?

Çfarë ka ndodhur më 9 tetor?

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 9 tetor.