Çfarë ka ndodhur më 8 gusht?

Çfarë ka ndodhur më 8 gusht?

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 8 gusht.