Çfarë ka ndodhur më 2 nëntor?

Çfarë ka ndodhur më 2 nëntor?

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 2 nëntor.