Çfarë ka ndodhur më 16 qershor?

Çfarë ka ndodhur më 16 qershor?

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 16 qershor.