Çfarë ka ndodhur më 14 korrik?

Çfarë ka ndodhur më 14 korrik?

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 14 korrik.