Çfarë ka ndodhur më 12 korrik?

Çfarë ka ndodhur më 12 korrik?

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 12 korrik.