Çfarë ka ndodhur më 10 korrik?

Çfarë ka ndodhur më 10 korrik?

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 10 korrik.