Analiza e javës – Marrëdhëniet turko-amerikane

Analiza e javës – Marrëdhëniet turko-amerikane

Kriza e re në marrëdhëniet turko-amerikane, ku krizat nuk kanë munguar vitet e fundit, quhet sanksionet CAATSA. Sanksionet e shumëpritura, për të cilat administrata amerikane nuk arriti të vendosë se si të zbatohen, u vendosën një muaj para se Trump të largohej nga detyra. Për disa kjo është një paralajmërim, ndërsa disa të tjerët besojnë se këto sanksione janë shumë më të lehta se sa pritej. Për më shumë dëgjoni analizën e profesorit të asociuar Murat YEŞİLTAŞ, Drejtor i Studimeve të Sigurisë pranë Fondacionit për Kërkime Politike, Ekonomike dhe Sociale (SETA) në Ankara.