A e dini se opera e parë turke është kompozuar me direktivën e Ataturkut?

A e dini se opera e parë turke është kompozuar me direktivën e Ataturkut?

Ataturku respektonte dhe i jepte gjithmonë rëndësi artit dhe artistit. Në vitet e para të Republikës së Turqisë, ashtu si në shumë fusha u bënë punime të mëdha edhe në fushën e artit. Në vitin 1934 Ataturku kërkoi të kompozohej një opera.